Ве нервира опцијата „seen“ на Фејсбук? – Еве како да ја исклучите

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Сеизмолошката опсерваторија со детали за земјотресот кај Маврово

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија...

Земјотрес вечерва во Македонија, епицентар кај Маврово – „Кратко, ама јако“

Земјотрес со јачина од 2,9 степени по рихтер вечерва во 22 часот и 43 минути е регистриран на територија...

Милевски не сака широка Влада: „Ако си се сакаат, нека си се земат – ЛДП на таква свадба нема да присуствува“

Лидерот на ЛДП, Горан Милевски се огласи по повод најавата за можна широка влада која ја најави Зоран Заев...

Вучиќ: Покрај вакцини, набавуваме и лек против коронавирус кој чини многу скапо

Александар Вучиќ, претседателот на Србија, денеска изјави дека земјата набавува и два лека кои помагаат од лечењето од коронавирус....

Камион полн со марихуана запленет на ГП „Богородица“

Полицијата вечерва на граничниот премин „Богородица“ заплени камион полн со марихуана, информираат од МВР за МИА. Сител пренесува дека биле...

Опцијата „видено“ на месинџер на корисниците им открива дека пораката сте ја виделе, а тоа на многумина им создава притисок дека мора веднаш да одговорат на истата. Дали сте знаеле дека можете да се ослободите?

Постои додаток кој можете бесплатно да го инсталирате доколку користите „Google Chrome“ преку кој ќе ви биде овозможено да сокриете дека сте ја виделе пораката.

Се вика „Unseen for Facebook“, но напоменуваме дека можете да го користите само на Chrome.

Unseen for Facebook има висока оценка од 4,5, а има и преку 4000 позитивни рецензии.

„Многу ми смета што пријателите почнуваат да ми праќаат пораки веднаш штом се појавам на месинџер или додека сум на друг разговор. Заблагодарувајќи му се на овој додаток никој не знае дека сум ја видел пораката и можам да имам мир“, пишува еден задоволен корисник.

„Ова е најдобрата екстензија по мое мислење. Имам доволно драма во животот и без да морам да им одговарам на пријателите кои ќе се навредат бидејќи мислат дека ги игнорирам“, вели друг корисник.

Исто така, ако ја инсталирате оваа опција, другите корисници нема да видат дали сте достапни на мрежата и кога последен пат сте биле активни.

Постојат и други додатоци кои се фокусираат на бришење на известувања за порака, така што другите корисници не можат да видат дека сте ја добиле нивната порака. Една од нив се нарекува Delete All Messages for Facebook и се користи за бришење на секоја порака што некогаш сте ја испратиле, но и сите пораки што сте ги добиле, пишува Дејли Меил.